Ga naar content

Quick Change Mould
De meest ideale matrijs voor je ISO en ASTM tests

Versnel je onderzoek en ontwikkeling

Omarm limietloze mogelijkheden, verwissel inzetstukken in seconden, geniet van snelle levertijden, verkort je ontwikkelingscyclus en pioneer de toekomst van plastics met Quick Change Moulds. Herdefinieer wat mogelijk is in de wereld van het gieten van materialen.


QCM, met al meer dan 35 jaar expertise, heeft zichzelf gevestigd als industriestandaard voor ISO, ASTM en UL94 testen wereldwijd. Gedurende deze jaren heeft QCM zichzelf continu getoond als een betrouwbare en kosten efficiënte partner, waardoor het brede erkenning heeft verkregen onder professionals.

Nu digitaal!

Na meer dan 35 jaar, was het hoog tijd voor een update. QCM wordt gelanceerd. Een product wat zichzelf keer op keer bewezen heeft. Nu kun je het online bestellen. Alle informatie die je nodig hebt kun je nu digitaal inzien, van handleidingen tot onderhoudsinstructies. Het kan digitaal worden gecontroleerd.

We produceren het in onze voornamelijk geautomatiseerde werkplaats, dit resulteert in korte levertijd en een kwalitatief product. In de productiefaciliteit kunnen we 24/7 produceren, met 53 werknemers en 27 robots. De robots doen het 'simpele' werk en onze gekwalificeerde werknemers krijgen de tijd om te werken aan de meer uitdagende projecten.

Wij gaan voor het beste

Met de Quick Change Mould worden meerdere soorten proefmonsters gemaakt die vaak worden gebruikt om belangrijke materiaaleigenschappen te bepalen, zoals treksterkte, izod, charpy, slagsterkte, ontvlambaarheid, krimp, compressie en kleurproeven.

Omdat we volledig voldoen aan alle ISO- of ASTM-vereisten voor goedgekeurde spuitgietmatrijzen, leggen we een sterke nadruk op een grotere standaardisatie en uniformiteit van monstertests. QCM zorgt ervoor dat fabrikanten die wereldwijd actief zijn, ervoor kunnen zorgen dat de productprestaties consistent zijn, waar deze ook worden gemaakt of getest.

Met de Quick Change Mould kunt u al uw kunststoffen testen. U kunt het exemplaar dat u aan het testen bent, binnen enkele seconden wijzigen.

QCM is powered by Doeko & Verbi

Doeko en Verbi werken nauw samen om hun expertise te bundelen en gezamenlijk hoogwaardige producten en diensten te leveren onder het overkoepelende merk QCM. Deze samenwerking brengt synergie, innovatie en meerwaarde met zich mee voor iedereen die behoefte heeft aan high-tech spuitgietmatrijzen.

Doeko werd opgericht in 1964 en Verbi in 1984, een gezamenlijke ervaring van bijna 100 years!

Unleash the Future of Speed and Adaptability
Quick Change Mould

Personaliseer je Quick Change Mould

We leveren standaard matrijzen volgens ISO en ASTM-specificaties.

Bij Quick Change Mould begrijpen we dat je niet alleen wilt testen volgens ISO of ASTM-specificaties. Mogelijk wil je bijvoorbeeld een dikker product, een langere trekstaaf of een getextureerd oppervlak. We hebben zelfs al volledige maatwerk oplossingen geleverd voor klanten. Als je ons zegt wat je wilt, kunnen we waarschijnlijk een 'special' maken, zodat u precies kunt testen wat u wilt.

De Quick Change Mould onderhouden

De Quick Change Mould is een duurzaam product, met een beetje aandacht kan die jaren meegaan. Na elk gebruik moet de matrijs worden gereinigd volgens de instructies en opgeslagen worden in de verpakking waarin die geleverd is. Zelfs met goed onderhoud kan het gebeuren dat sommige onderdelen breken of verslijten, daarom leveren wij ook onderhoudssetjes. Contacteer ons om een onderhoud set te bestellen met koppelingen, ejector veren, handvat of andere onderdelen die eventueel vervangen dienen te worden. Om downtime te voorkomen, hoeft u ons de matrijs niet op te sturen.

We verzenden de onderdelen met een duidelijke instructie naar u, zodat u de matrijs zelf kunt herstellen. Indien nodig kunnen wij het onderhoud of reparaties voor u uitvoeren, verzend de matrijs in de verpakking waar die in kwam en wij zullen ervoor zorgen dat hij wordt hersteld.