Ga naar content

Doeko sponsort
studenten met waterstofvoertuig

HAN Hydromotive team
Doeko verlengt de partnerovereenkomst met het Hydromotive team

HAN Hydromotive bestaat uit een team van zeer gemotiveerde studenten van de Automotive engineering-opleiding in Arnhem. Naast hun studie ontwikkelen ze een extreem zuinige waterstof auto. Met de auto doen ze mee aan de “Shell Eco-Marathon”, dit is geen race waarbij het doel is zo snel mogelijk over de finish moet komen, maar juist zo zuinig mogelijk. Zo min mogelijk waterstof verbruiken over een bepaalde afstand.

Met de hulp van o.a. Doeko zijn ze in het verleden al in de prijzen gevallen. Doeko wilt dan ook graag blijven bijdragen in het ondersteunen van dit studententeam. Daarom heeft Doeko wéér een samenwerking vastgelegd voor de komende 3 jaar. In de komende 3 jaar willen we het Hydromotive team blijven voorzien van componenten voor hun voertuig.

Het Hydromotive team heeft dit jaar het doel om een zuinige auto te bouwen, nog zuiniger dan voorgaande jaren. Naast het zuiniger maken, willen ze het voertuig ook betrouwbaarder maken.

Dit jaar zal Doeko, Hydromotive helpen met de engineering en productie van extreem lichte velgen. Bij velgen is gewicht extra belangrijk door de roterende massa, de nauwkeurigheid dient behaald te worden om het wiel in balans te houden tijdens het rijden. Een mooie uitdaging, die Doeko graag aanneemt!