Ga naar content

Een hecht team van vakmensen,
al meer dan een halve eeuw

Passie voor complexiteit & nauwkeurigheid

Bij Doeko is zo wat iedereen pietje-precies en de meesten zijn toch een beetje vakidioot. Het is niet anders te zeggen! We kunnen er niets aan doen, want dat is met de jaren zo gegroeid. Het verklaart waarom we ons graag bezighouden met het creëren van samenstellingen die zich kenmerken door de combinatie van nauwkeurigheid en complexiteit.

Daar waar anderen ophouden

Gaan wij verder. Want wij zien de uitdaging in uw wens. Iedereen binnen team Doeko denkt hierover na om deze zonder concessies in vervulling te laten gaan. Dat vraagt vaak een behoorlijke dosis doorzettingsvermogen, een tikje koppigheid en een rotsvast geloof in dat het móét kunnen. Hierbij helpt het natuurlijk dat we over de modernste technieken beschikken waardoor ons team geïnspireerd raakt de lat steeds hoger te leggen.

Doeko High Tech Tooling
Stempels, matrijzen en fijnmechanica

Vanaf de jaren zestig

Al meer dan een halve eeuw zijn we elke dag bezig met het bedenken van oplossingen voor het optimaliseren van productieprocessen. We laten u graag een aantal mijlpalen in onze historie zien.

1964

Op Weurtse grond legt de eerste generatie Van Doesburg letterlijk en figuurlijk het fundament voor Doeko. Nadat het gebouw gereed is, komen de eerste zaag-, boor-, frees-, draai-,  en slijpmachines. Van Doesburg begint met het maken van mallen en later ook volgstempels.

1981

Gertjan komt in het bedrijf van zijn vader als technisch medewerker. Het rekenen met de rekenliniaal is net aan hem voorbij gegaan, de elektronische rekenmachine deed gelukkig zijn intrede.

1981

Aanschaf van de eerste computergestuurde freesmachine, waarbij het gebruikte programma op een cassettebandje opgeslagen werd.

1983 - 1985

Uitbreiding van het pand moet plaats maken voor de nieuwe draadvonkmachine die Gertjan gaat programmeren en bedienen. Kort daarna wordt er een magazijn aangebouwd. In dezelfde periode maakt Doeko de eerste matrijzen. Door al deze investeringen besluiten vader en zoon Doeko als BV op te richten waarvan ze beiden aandeelhouder zijn.

1988

Doeko investeert in het eerste bewerkingscentrum, een grote freesmachine met automatische gereedschapswisselaar.

1989

J.A. van Doesburg neemt het nieuwe roer voor zijn nieuw te bouwen motorboot in ontvangst en gaat met pensioen. Het roer van Doeko draagt hij over aan zoon Gertjan die in ’89 het hele aandelenpakket overneemt.

1990

Door middel van het programmeren met variabelen slaagt Gertjan erin om met 2D software een 3D vorm te ontwerpen. Hij was zijn tijd vooruit.

1992

De eerste internationale (Braziliaanse) order is een feit. Om de betaling te verzekeren, wordt er een Letter of Credit afgegeven.  Gertjan koopt grond erbij omdat Doeko opnieuw ruimtegebrek heeft door haar succes.

1994

Familie van Doesburg gaat in Weurt naast het bedrijfspand wonen. Samen met zijn team werkt Gertjan keihard om het bedrijf weer een stap verder te brengen.

1999

Na twee jaar bouwen is het nieuwe bedrijfspand klaar. Doeko bestaat inmiddels 35 jaar en de eerste grote order van Philips Semiconductors komt binnen.

2003

Door de aanschaf van een Toyoda horizontale freesmachine met palletwisselaar, gaan de fabricageprocessen sneller en kan er langer geproduceerd worden. Weer een grote stap vooruit.

2006

Met een nieuwe Fanuc spuitgietmachine positioneert Doeko zich ook in de kunststofindustrie. Ze gaan een bijzonder project aan: de ontwikkeling van een designverlichting naar een ontwerp van Raimond Puts.

2008

Oprichting van OX-ID, een zusteronderneming gespecialiseerd in de uitwerking en ontwikkeling van innovatieve concepten. Het bedrijf neemt deel aan 100% design en Architect@Work. Er wordt een groot stuk grond van de achterburen gekocht wat uitbreiding voor deze nieuwe activiteit mogelijk maakt. 

2008 - 2009

De kredietcrisis treft Doeko en een reorganisatie is onvermijdelijk. Er worden een aantal medewerkers ontslagen en de verkoop van de Raimond Puts lamp wordt bij Moooi ondergebracht.

2010

In korte tijd na het dieptepunt van de crisis weet Gertjan zijn bedrijf alweer snel succesvol op de kaart te zetten. Vanwege deze en andere bijzondere prestaties wordt hij door de gemeente Beuningen verkozen tot ondernemer van het jaar.

2011 - 2014

Weer koopt Doeko grond van de achterburen. Dit keer om het bestaande gebouw uit te breiden en ruimte te maken voor nieuwe machines.

2012

De derde generatie doet zijn intrede. Na zijn technische, bedrijfskundige opleiding en werkervaring bij de TU Eindhoven en ASML, begint zoon Bart van Doesburg in het familiebedrijf.

2018

De verdere groei van Doeko gaat verder onder de gezamenlijke leiding van vader en zoon. Met het oog op de toekomst is Bart vanaf dit jaar mede-eigenaar.

2019

Doeko ontwikkelt onder leiding van Bart zijn eigen automatiseringsconcept waarbij een AGV de machines bevoorraadt met materiaal. Ook is het dit jaar tijd voor een feestje. Doeko bestaat namelijk 55 jaar en organiseert het Doeko Event in oktober.

2024
“We blijven ons bewust bezig houden met de activiteiten waarmee Doeko ooit begon.
Doorgaan met waar je goed in bent.”
Gertjan van Doesburg

Kom aan bij Doeko

We willen graag weten wat wij voor u kunnen doen. Kom eens langs! Dan praten we erover en laten we zien wat Doeko in huis heeft.

Bezoekadres
Thomas van Heereveldstraat 1
6551 AK Weurt
BTW nr. NL0069 93 813 B 01
Handelsregister Nijmegen nr. 10016536
Expeditieadres
Mortelweg 3b
6551 AE Weurt