Ga naar content

Volgstempels
voor staal, aluminium
kunststof en papier

Wij maken complexiteit simpel

Daar zijn we behoorlijk goed in geworden, want we maken al sinds de jaren zestig stempels en mallen. Sindsdien hebben we heel wat complexe vraagstukken opgelost. Een ervaring die niet te evenaren is met machines of systemen. 

Eenvoudig onderhoud

Een volgstempel van Doeko is niet alleen heel nauwkeurig maar er is ook goed nagedacht over de nazorg. We bouwen het stempel zo dat deze zo eenvoudig mogelijk in en uit elkaar te zetten is voor onderhoud. Ook hierbij maken wij het u zo gemakkelijk mogelijk. Het stempel heeft namelijk een ingebouwd digitaal geheugen waarop bijvoorbeeld alle tekeningen, het slijpschema en de EBOM uit te lezen zijn.

Welk stempel voor uw product?

Dat hangt af van meerdere factoren. Soms voldoet een inlegstempel omdat u bijvoorbeeld wenst kleinschalig te beginnen met de productie, of is juist een volgstempel nodig omdat u voor massaproductie gaat. Als u het zelf niet weet, helpen wij u de juiste keuze te maken. Lees hieronder in het kort over de verschillende technieken en bekijk voorbeelden van producten gemaakt met stempels van Doeko.

Inlegstempels

Volgstempels

Foliestempels

Volgstempels

Massaproductie

Voor massaproductie is vaak een volgstempel nodig. Een stempel die in verschillende, elkaar opvolgende bewerkingen het product vormt. Dit kan door snijden, trekken, prägen en buigen. Door onze lange ervaring met volgstempels weten we hoe we complexe processen snel, efficiënt en nauwkeurig kunnen laten verlopen. Bij Doeko maken we ook onze eigen stempels voor de productie van onze shims.

Inlegstempels

Testen en deelbewerking

Voor testen, deelbewerking of voor kleinschalige productie is een inlegstempel meestal geschikt. Dit stempel voert één bewerking uit. Simpeler en dus laagdrempeliger om te starten met productie in kleine aantallen.

Foliestempels

Stansen van folie en papier

Dunne materialen zoals folie en papier worden gestanst met een extreem kleine snijspleet. Hoe dunner het materiaal, hoe kleiner de snijspleet. Het komt dus ook hier op precisie aan. Wij maken dan ook foliestempels in het micron-bereik, dat wil zeggen: bijna geen ruimte tussen nippel en snijplaat. Zo krijgt u het beste resultaat voor uw product.

Zo doet Doeko het
De exacte stappen die wij voor u nemen

Met vakmanschap alleen ben je er nog niet. Beheersing van het hele voortbrengingsproces is essentieel voor het perfecte gereedschap voor uw product. We leggen u graag uit hoe dit proces werkt.