Ga naar content

Fijnmechanica
Het ontwerpen en maken
van precisiemachines

Kritische componenten met een brede variëteit

Doeko ontwerpt en maakt high-tech componenten, modules en systemen op basis van precisietechniek en verspaning. Met een helikopterblik kijken we naar uw complete productieproces, om vervolgens de optimale assembly’s tot in het kleinste detail uit te denken. Gecompliceerde en hoge-precisie-fabricage van kritische componenten met een brede variëteit en een hoge mate van automatisering, is waar we goed in zijn. Doeko werkt volgens een directe, flexibele aanpak en altijd in nauwe samenwerking met haar klanten en leveranciers. 

engineering
Engineering

Onze engineers denken na over welke fijnmechanische oplossing het beste resultaat levert voor uw product. Daarvoor doorlopen we vaak alle subprocessen van uw productieproces. Zodat we niets over het hoofd zien. Doeko is er goed in de time-to-market van een product zo kort mogelijk te houden, terwijl we sterk rekening houden met de lange termijn. Zo richten we ons op de levenscyclus van het product en op de totale productieketen. 

prototyping
Prototyping

Wanneer een assembly ontworpen is, wordt er een prototype gemaakt. Doeko werkt met een breed scala aan materialen. Van aluminium en titanium tot roestvaststaal en exotische materialen. Ook kunnen we tot in het kleinste aantal bouwstenen functies combineren. Na controle wordt de assembly samengesteld en getest. Een heel nauwkeurig werk wat we uitermate goed kunnen, omdat ons team vergaande kennis heeft van de gefabriceerde onderdelen. 

seriefabricage
Seriefabricage

Door de optimale automatisering van het complete fabricageproces zijn we goed in high-mix low-volume productie. We kunnen dus veel verschillende onderdelen maken in lage volumes, zelfs tot een enkel exemplaar. Bovendien zorgen we ervoor dat uw productie nooit stil hoeft te staan. Want we kunnen ontzettend snel schakelen door onze vergaande automatisering en ons uitgebreide netwerk van gekwalificeerde leveranciers.

Made by Doeko
Spread-unit

Onze specialisaties in fijnmechanica

Kennis en ervaring komen niet zomaar aanwaaien. Van oudsher hebben we een van ’s werelds grootste producenten in de semiconductor industrie als klant. Zo weten we inmiddels alles over de productieprocessen van chips, transistoren, sensoren en printplaten. Bekijk hieronder voorbeelden van modules en componenten die wij maken voor deze en aanverwante branches. 

Semiconductor

Micro-elektronica

Automotive

Zo doet Doeko het
De exacte stappen die wij voor u nemen

Met vakmanschap alleen ben je er nog niet. Beheersing van het hele voortbrengingsproces is essentieel voor het perfecte gereedschap voor uw product. We leggen u graag uit hoe dit proces werkt.