Mechatronisch Engineer (M/V)

Ben jij kwaliteitsbewust, nauwkeurig, gestructureerd en op zoek naar een uitdagende  functie?

Doeko B.V. is producent van complexe, extreem nauwkeurige gereedschappen en componenten gevestigd in Weurt bij Nijmegen. Op ons vakgebied hebben wij in Nederland een toppositie verworven. Onze klanten zijn wereldwijd actief in diverse branches zoals thermoforming, verlichting, automotive, kunststofspuitgieten en micro-elektronica. Innovatie en kwaliteit staan op een hoog niveau. De kracht van ons bedrijf ligt in het specialisme op diverse vakgebieden zoals stempels, matrijzen en fijnmechanica.

Vanwege de doorontwikkeling van onze activiteiten op het gebied van productie- en procesautomatisering zijn we op zoek naar een enthousiaste

Mechatronic Engineer

De werkzaamheden:

Als Mechatronic  Engineer ontwerp je op basis van functionele specificaties in hoofdlijnen het mechanische ontwerp en in detail het elektronisch besturingssysteem waar onze klant of onze interne organisatie behoefte aan heeft.  

Je maakt een of meerdere concepten en werkt  deze uit tot een fijn-mechatronische module of machine met gebruikmaking van 3D CAD-(Siemens NX), PLC- en HMI-software(Sigmatek).

Je werkt concepten uit naar een elektronisch en mechanisch tekeningpakket, maakt technische berekeningen en stuklijsten met gebruikmaking van E-PLAN en CAD-software. Je maakt flowcharts, voorziet machines en apparaten van PLC- en HMI-software en regelt deze in. Je maakt de juiste keuze voor wat betreft de elektrische, pneumatische, hydraulische, optische  of mechanische componenten die in het geheel moeten worden toegepast. Je stelt de machine of module in bedrijf en test deze. Je zorgt voor de machineveiligheid en schrijft bedieningshandleidingen.

Daar waar 5 of 6-assige robots benodigd zijn passen we Fanuc  toe, daar waar het eenvoudiger kan passen we onze eigen handlingsystemen toe.

Wat vragen wij?

-        Een afgeronde HBO opleiding Mechatronica

-        Een sterke belangstelling voor Fijnmechanica, productie- en montagemethodes

Wat bieden wij?

Werken bij Doeko is werken in een dynamische werkomgeving met een focus op voortdurende optimalisatie van proces en techniek. Wij zijn een informele organisatie met een directe, open cultuur waarin volop ruimte is voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Wij bieden veel ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid. De arbeidsvoorwaarden van Doeko  zijn zonder meer goed te noemen.

Belangstelling?

Interesse in deze fulltime functie? Stuur dan je Curriculum Vitae,  eventueel aangevuld met een korte toelichting, per mail naar vacature@doeko.nl. Voor meer informatie over de functie neem je contact op met Lisanne van Doesburg op 024-6790750.

 

terug naar vacatures

Direct solliciteren